Biografie

Ik werd als jonge jongen door mijn ouders geïnspireerd om muziek te gaan maken. Bij het gitaar leren spelen wordt vooral inspiratie opgedaan met The Beatles. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds wild van ze en van Paul McCartney in het bijzonder. Reeds op de middelbare school schreef ik als autodidact mijn eerste liedjes, speelde ik in mijn eerste bands en trad ik live op.

Ik speel tegenwoordig met regelmaat samen met muzikanten uit het professionele circuit die samenwerken met de top van Nederland en België en heb met tal van bekende en minder bekende artiesten gewerkt.

Vandaag de dag ben ik in verschillende genres, van pop tot blues, van soul tot rock, van fusion tot levenslied, actief in allerlei (cover-)bands zoals STOOT! Ik ben sinds 2011 ook gitarist en zanger in de mede door mij opgerichte Holland Showband. Deze band vormt de vaste begeleidingsband van onder meer Frans Bauer, waarmee we al meerdere theatertournees door heel Nederland en België hebben gespeeld.

Ik ben tegenwoordig ook als invalgitarist actief in allerlei bands en incidenteel bij enkele landelijk bekende cover- en begeleidingsbands, zoals Legends, Soulbeach en SESSION, artiesten als Jan Smit en bij de musical The Magic of Jeans. Daarnaast ben ik nu ook lid van de begeleidingsband van The Voice of Holland artiest Baggio.

2019 stond naast deze activiteiten vooral in het teken van het schrijven, opnemen en uitbrengen van nieuw eigen Engelstalig pop/rockmateriaal onder de noemer The Hairless Pets, STOOT! en de Top 2000 Live theatertournee. Daarnaast ook optredens met artiesten als Frans Bauer en Jan Smit.

Voor 2020 staan er weer nieuwe releases van The Hairless Pets op het programma, veel mooie STOOT! optredens, Frans Bauer shows en een nieuwe editie van de Top 2000 Live waar ik aan mee zal doen.

Mijn voornaamste muzikale inspiratiebronnen in bijna willekeurige volgorde: The Beatles, Paul McCartney, The Eagles, Toto, Steely Dan, Muse, Billy Joel, Coldplay, The Doobie Brothers, Dream Theater, John Mayer, Stevie Ray Vaughan, Lady Antebellum, Peter Gabriel, Pink Floyd, Queen, Rammstein, Rush, Van Halen en Vulfpeck. En genres als funk, Nederlandstalige pop en fusion. En nog veel, veel meer...