Biografie

Bas de GrootIk werd als jonge jongen door mijn ouders geïnspireerd om muziek te gaan maken. Bij het gitaar leren spelen wordt vooral inspiratie opgedaan met The Beatles. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds wild van ze en van Paul McCartney in het bijzonder. Reeds op de middelbare school schreef ik als autodidact mijn eerste liedjes, speelde ik in mijn eerste bands en trad ik live op.

Ik speel tegenwoordig met regelmaat samen met muzikanten uit het professionele circuit die samenwerken met de top van Nederland en België en heb met artiesten als Erik Mesie en Anita Meijer gewerkt. Frans Bauer repeteert

Vandaag de dag ben ik in verschillende genres, van pop tot blues, van soul tot rock, van fusion tot levenslied, actief in allerlei (cover-)bands zoals STOOT! Ik ben sinds 2011 ook gitarist en zanger in de mede door mij opgerichte Holland Showband. Deze band vormt de vaste begeleidingsband van onder meer Frans Bauer, waarmee in 2014 een omvangrijke theater-tournee van tachtig shows door heel Nederland en België werd afgerond.

Ik ben tegenwoordig ook als invalgitarist actief in allerlei bands en met name enkele landelijk bekende cover- en begeleidingsbands, zoals Glamourama, Soulbeach en SESSION en bij de musical The Magic of Jeans. Daarnaast ben ik nu ook lid van de begeleidingsband van The Voice of Holland artiest Baggio.

2019 staat naast deze activiteiten vooral in het teken van het schrijven, opnemen en uitbrengen van nieuw eigen Engelstalig pop/rockmateriaal onder de noemer The Hairless Pets, STOOT! en de Top 2000 live theatertournee.

Mijn voornaamste muzikale inspiratiebronnen in bijna willekeurige volgorde: The Beatles, Paul McCartney, The Eagles, Toto, Steely Dan, Muse, Billy Joel, Coldplay, The Doobie Brothers, Dream Theater, John Mayer, Stevie Ray Vaughan, Lady Antebellum, Peter Gabriel, Pink Floyd, Queen, Rammstein, Rush, Van Halen en Vulfpeck. En genres als funk, Nederlandstalige pop en fusion. En nog veel, veel meer...