Biografie

Ik werd als jonge jongen door mijn ouders geïnspireerd om muziek te gaan maken. Bij het gitaar leren spelen wordt vooral inspiratie opgedaan met The Beatles. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds wild van ze en van Paul McCartney in het bijzonder. Reeds op de middelbare school schreef ik als autodidact mijn eerste liedjes, speelde ik in mijn eerste bands en trad ik live op.

Ik speel tegenwoordig met regelmaat samen met muzikanten uit het professionele circuit die samenwerken met de top van Nederland en België en heb met tal van bekende en minder bekende artiesten gewerkt, zoals Frans Bauer, Jan Smit, Jan Dulles, Jamai, Berget Lewis, Danny de Munk, Erik Mesie, Alides Hidding en vele anderen.

Vandaag de dag ben ik in verschillende genres, van pop tot blues, van soul tot rock, van fusion tot levenslied, actief in allerlei (cover-)bands zoals STOOT! Ik ben sinds 2011 ook gitarist en zanger in de mede door mij opgerichte Holland Showband. Deze band vormt de vaste begeleidingsband van onder meer Frans Bauer, waarmee we al meerdere theatertournees door heel Nederland en België hebben gespeeld.

Ik ben tegenwoordig ook als invalgitarist actief in allerlei formaties, zoals in landelijk bekende coverbands, bands gespecialiseerd in artiestenbegeleiding, musicals, televisieprogramma’s, bedrijfsfeesten, dinner shows en meer. Ik ben ook beschikbaar voor studiowerk en heb voor onder meer de Efteling gitaarwerk opgenomen.

De laatste paar jaar stonden vooral in het teken van het schrijven, opnemen en uitbrengen van nieuw eigen Engelstalig pop/rockmateriaal onder de noemer The Hairless Pets, STOOT! en de Top 2000 LIVE theatertournee. Daarnaast volgden ook optredens met artiesten als Frans Bauer en Jan Smit. 2021 was een rustig jaar, maar was ik wel te zien in Tour De Frans op RTL 4. In 2022 staan onder meer een hoop nieuwe optredens met STOOT! en een nieuwe editie van de Top 2000 LIVE gepland.

Mijn voornaamste muzikale inspiratiebronnen in bijna willekeurige volgorde: The Beatles, Paul McCartney, The Eagles, Toto, Steely Dan, Muse, Billy Joel, Coldplay, Dream Theater, John Mayer, Stevie Ray Vaughan, Lady Antebellum, Peter Gabriel, Pink Floyd, Queen, Rammstein, Rush, Van Halen en Vulfpeck. En genres als funk, Nederlandstalige pop en fusion. En nog veel, veel meer...